translate a language

dinsdag 27 januari 2015

Meisje met hoed

Hier is dan eindelijk de volgende tekening. 
Geïnspireerd door de prachtige aquarellen van Jason Siew heb ik een van deze tekening op mijn manier gemaakt.
Op aquarelpapier met aquarelverf geschilderd.  Best wel erg moeilijk. Maar ook wederom weer een enorme uitdaging om het te proberen.

Hier de tekening.

creatieve groetjes 
 Marja

zondag 18 januari 2015

Beschilderde tas

Geīnspireerd door het werk van Miranda Bosch-Thūrlings ben ik aan het proberen geslagen om een leverkleurige tas een ander kleurtje en patroontje te geven. Spannend maar gaaf om te doen. Heb gesso, acrylverf, stempels (met Archival Jet Black gestempeld) en pennen zwart en wit gebruikt. Hij 
is nog niet helemaal klaar en moet nog gesealed worden.

hier de achterkant

hier de opengeslagen klep.

Zo gaaf om te doen en er volgen vast nog meer etuitjes, telefoonhoesjes e.d. 
Dat wordt een volgende uitdaging.

Fijne zondag
Marja

maandag 12 januari 2015

Mixed Media


Even een Mixed Media werkje er tussen door. Zag een tutorial van Diane Salter met de poes. Geïnspireerd hierdoor een kleine ode aan onze siamese poes Tikous (bijna 22 jaar heeft ze deel uitgemaakt van ons gezin en is een dierbare herinnering).

Achtergrond gesprayed met Dylusions inkt, hierop een met verf ingesmeerd varenblad uit de tuin, afgedrukt (zie foto hiernaast). Is helaas door alle volgende lagen niet meer te zien.
Mret honingraad stencil en gesso de witte honingraad gemaakt.

Op apart papier bruine en creme acrylverf aangebracht en hieruit de delen van de poes geknipt en een grote bloem. Uit een afdruk van de gelliplate de bloemen en bomen geknipt. Alles opgeplakt en bewerkt met witte en zwarte pen.
Hierna stencils gebruikt met gesso en gesso met bruine verf gemengd.
Langs de rand gestempeld met de blokjes van Different Colors - Square, met bruine Archival en witte Hero Hues inkt. Deze laatste met clear embossingpoeder geëmbost.

                                   creatieve groetjes
                                          Marja

woensdag 7 januari 2015

Portret

Geīnspireerd door een werk van Sunny Carvalho, heb ik deze tekening gemaakt. Ik vind het kleuren van de tekening best moeilijk. Maar ik denk dat hij wel gelukt is. Ik heb nog steeds de smaak te pakken en er liggen al meerdere tekeningen klaar.
De achtergrond bewerkt met tissuepapier van Tim Holz, gesso, en mod podge (zelfgemaakte met houtlijm en water). Hierop met waterverf geschilderd. Moest meerdere lagen doen omdat de ondergrond vrij glad was. Maar dit gaf een mooi effekt. De bloemen zijn gestempeld.

originele tekening
creatieve groet
Marja

maandag 5 januari 2015

Twee JournalbladenHeet van de naald en vers van de pers. Gewerkt in mijn journal boek.
Voor de twee achtergronden eerder gemaakte afdrukken van de gelli plate opgeplakt en hierop gaan werken. Het figuurtje is van een zelfgemaakt stencil en het kopje erin getekend. De linker pagina ingesmeerd met gesso. Zo kwamen de kleuren dichter bij elkaar. Het kopje en figuurtje met acrylverf beschilderd en met een stencil wat gesso opgebracht. Afgewerkt met zwarte en witte pen.


Fijne week
Marja

vrijdag 2 januari 2015

Portret


Dit is een tekening die ik al eerder gemaakt heb en verder bewerkt met encaustic wax.
 Echt een probeersel en het lukte.
 Originele tekening is iets anders dan de bewerkte. Ik heb het kladje gebruikt om te waxen durfde dat nog niet op de tekening te doen. Met strijkbout en styler wax aangebracht.
Ik heb de smaak weer te pakken van gezichten tekenen/oefenen, dus er volgen er nog wel meer.

groetjes
Marja